ITALIENERE- FLINKE FOLK ?

 Alle italiensk-kyndige vil jeg gerne anbefale min landsmand ANGELO DEL BOCAs bog "ITALIANI-BRAVA GENTE?", der i 2005 blev udsendt af forlaget Neri Pozza(Vicenza). I april 2006 var bogen allerede oppe på 5.oplag.
  I tretten velskrevne og veldokumenterede kapitler torpederer forfatteren den selvfede myte om italienerne som "det flinke folk".
Læs bl.a. om italienernes fremfærd i Syditalien i perioden 1861-65, i Kina under Boxer-krigen, i Libyen, i Somalia, i Ætiopien samt om de italienske fascisters udlevering af flere tusinder jødiske medborgere til nazisternes udryddelseslejre.
Det er grove løjer, som fortjener en kort omtale i anledning af historikeren Thomas Ekman Jørgensens artikel "Rene hænder?" vedrørerende italienernes "bedrifter" under Anden Verdenskrig - i Kroatien (Information 20/2/07).
Ekman Jørgensen afslutter sin artikel med følgende refleksion: Vist er det slemt, at tyrkerne ikke vil vedkende sig det armenske folkemord. Men hvornår kommer vi europæere (tyskere, franskmænd, englændere,portugisere, spaniere,hollændere, belgiere,etc.) med en opdateret liste over vore egne ugerninger?

22/2/07